måndag 5 april 2010

Utomlands utan ångest

En konstig grej med att förtära den välkända drogen alkohol på platser utanför Sveriges gränser är att man inte alls mår lika dåligt av det. Svensk alkohol innehåller en ångestparameter som grekisk alkohol inte alls känner till. Idag kom jag hem 8 på morgonen, vi drack vin från nio till sex igår. Sen åkte vi och öppnade upp en restaurang, slängde in kocken (han var med oss ute) i köket och tvingade honom att laga carbonara till 10 pers. Fantastiskt. Idag vaknade jag klockan ett och mådde prima ballerina, vi åkte ned till hamnen och käkade långlunch i solen. Hade gårdagen utspelat sig i Sverige, förslagsvis på Riche, så hade jag legat med två kuddar över huvudet och tre påsar is på pannan med dunkande huvudvärk och med ett olidligt illamående och ännu mer olidlig ångest. Jag vet inte vad det är, kanske var det carbonaran som räddade mig...

1 kommentar:

Drystone sa...

Ja, det kändes trösterikt att skriva under på det du beskriver, då jag arbetade mig igenom Barca-Arsenal i går kväll med tillhörande ouzo och kompisar på tavernan till klockan 3. Och noll huvudvärk.